21 Kasım 2011 Pazartesi

Bu hafta kritik bir hafta mevcut hisse senedi seviyeleri önemli bir hatta.
Genel trendin ( yönünde euro/doların dolar lehine olduğu ) düşüş yönünde olduğu fikrim değişmediğini daha önceki yazılarımda belirtim. Ancak ara yükseliş dalgasının henüz tamamlanmadığını düşündüğüm için geçen hafta  hisse senetleri için yükseliş yönünde bir beklentide bulundum bu geçen hafta için doğru olmadı. Doğal olarak da dolar konusunda beklentilerim geçen hafta tersine oldu.
Bakış açım hala ve çok büyük olasılıkla hiç bir zaman mevcut ekonomik krizi çözemeyecek. ancak burada krizin gerçek temellerinin çözülmesi değil piyasaların tatmin edilibil edilmeyeceği hisse senetlerinin tavrını belirleyecek. Bu seviyelerin altına bir düşüş olursa işin seyri krizi fazla ivmelendirir bu nedenle bir takım önlemler konusunda daha tatmin edici tavırlar beklediğim için bir ara yükseliş dalgası olacağı düşüncesindeyim. Ancak avrupalı yöneticilerin yeterince etkin tavırlar alacağı konusunda şüpheler artıyor.
Bu dönemde sakin olamayacak stop loss çalıştıramayacak karda satışta gecikecek yatırımcı için zor bir dönem hisse senedinden uzak durmak en iyi seçenek gibi
ancak her ciddi düşüş bir takım yükseliş ihtimali taşıyor. Bunu bu bloggta iki kez yakaladım. Ancak yükselişte satış yapılmamış ise şu an o karlar büyuk ölçüde azalmış durumda.
Hisse senedi Kısa vadede kaotik bir çöküşe girmemek içinde bir yükseliş olması gerektiği düşüncesindeyim. Ancak risk artmış durumda. (hisse senetleri bir kaç ay içinde daha düşük değerleri görmesi muhtemel ancak kısa vadede bir artış daha mümkün)
Dolar Türkiye merkez bankasınnın müdahaleleri nedeniyle belirsiz bir yatırım durumunda. Merkez bankası temelde avrupa birliğinin sorunu çözeceği yönünde düşünerek hareket ediyor ve ozamana kadar doları dizginlemeye çalışıyor görüntüsünde. Eğer bu çözüm gelemeyecek ise dolar konusunda yapılacak bir şey yok. Zira bir şey yapmaya da gerek yoktu. Hiç müdahele olmasa şimdi piyasa onu 2'lerde bir dengeye alırdı .  % 10 daha değersiz Tl dünyanın sonu değil herhalde Hatta ihracat için daha tercih edilir olurdu
Altın çok belirsiz
Faiz kafasını yormak istemeyen için en uygun tercih

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder