2 Kasım 2011 Çarşamba

tepe taklak piyasalar geyiği

Bu klasik başlık bir klasik piyasa geyiği (bir de güvenli liman altın geyiği var ) (Konu açılmışken ne oldu güvenli limana piyasalar alt üst oluyor altının sesi soluğu çıkmıyor. Piyasalar için sürekli bir güvenli liman yok. Dönemsel güvenli liman var. Şu dönemde bu adres dolar. Ve dolarda sürekli artan bir potansiyel enerji var. Dolar bir boğa gibi fırlayabilir.
gelelim bu düşüşe Bu bir kar realizasyonu artık piyasalar ülkesel sorunları bahane ediyor. Papandreu'nun referanduma falan gideceği yok. Bir spekülasyon değil elbette ancak siyasi bir manevra ve Avrupa birliğinin birlik olmaktan ne kadar uzak olduğunun göstergesi. Avrupa birliği mevcut aymazlığı ile sonunda kendilerini Çin'e gümüş tepside sunacaklar. Çin Avrupa'ya desteği verecek ancak zaman içinde Avrupa Çin'e tamamen bağımlı olacak.
Evet konuya tekrar dönelim. Bu bir kar realizasyonu ve muhtemelen ardarda FED Avrupa merkez bankası G-20'den gelen açıklamalar ve Papandreu'nun vazgeçtim demesi ile ve Çin'in EFSF'yi destekleme açıklaması ile ralli başlayacak. Bu süre zarfında düşüş ne kadar sürecek. İddalı bir açıklama olabilir ancak geçen hafta olduğu gibi yarın ki olası düşüşü değerlendirmek gerek yarından sonra piyasalar tekrar yükselecek. (bakalım tuttucak mı?) Ancak tekrar tekrar söylüyorum piyasalar ana yönü düşüş bu dönemde ara yükselme dalgası olacak. Piyasalarla hiç ilgilenmeyecek bir kişiye dolar alıp aylık faizle bunu değerlendirmesi uzun vadede en karlısı olacak. Ancak o güne kadar bir takım iniş ve çıkışlar olacak.  Bu arada dolardaki olası yüksekliği en çok geciktirecek nokta FED'in parasal genişleme yapması olacaktır.
Şu anda piyasalarda alt üst olan bir şey yok artık piyasalarda kar realizasyonları böyle oluyor. Piyasaların yeni normali bu şekilde daha volatil hareketler.

1 yorum:

  1. Çarşamba için düşüşü alım fırsatı olarak kullanmak gerek demiştim örn garan 6.10'a kadar düştü ve 6.38'e kadar çıktı yaklaşık %4,5 karla gün içi satış yapılablir di. 6.32 kapattı muhtemelen yarın daha yüksek fiyatlar görülebilir. (Çok olumsuz bir haber gelmez ise )

    YanıtlaSil