9 Kasım 2011 Çarşamba

Yanılgım ve Yarın için beklentim (9 Kasım 2011)

Temelde mevcut anlayışla Avrupa Birliğinin  mevcut ekonomik krizi çözemeyeceği ve Euro/Dolar'ın 1,2 'nin altına ineceği fikrini değiştirmemiş olsam da kısa vadede Avrupa'lı yöneticilerin mevcut krizi çözme konusunda geçen hafta daha net davranacağını düşünmüştüm. (Zira çok vakitleri kalmadı sözde bir çözüm içinde Avrupalı yöneticilerin aymazlık derecesinde yanılmış olabilir miyim? ben bu kadar olabileceğini düşünmemiştim) Ve G-20'den buna yönelik net mesajların verileceğini beklemiştim. Bu tam böyle olmadı.
Ancak hala kısa vadede hisse senetleri piyasasına yapılan likidite sağlayıcı önlemlerin etkisi olan yükseliş hala yaşanmadı.(Ciddi bir ara ralli  gerçek bir ralli yaşanacak sorun ne zaman ve dip hangi seviye bunun için dip olacak bunu ön görmeye çalışmak gerek)
Belirsizlik olduğu sürece dolar kuvvetli kalacak Türkiye merkez bankasına rağmen Tl karşısında da güçlü kalacak.
Yarın önemli bu kadar düşen  İtalyan CDS'leri DAX'ın son zirvesinden sonra %12 geri geldiği düşünüldüğünde yarın seans için bir toparlanma olabilir.  Eğer geçen haftaki % 9-10'luk karla satılabilir önerime uyan oldu ise yarın ki düşüşten yine alış yapılabilir. Yarın vadeli piyasalarda belirgin bir fark yok ise İMKB %2 düşüşle açılabilir. bunun için vadeliler önemli 3 günlük tatil sonrası piyasalar olumlu havayı alıp bu günkü düşüşü pas geçebilir. hava olumsuz ise ortalama  % 2 'lik bir düşüşle açılış beklenebilir. Ancak bu düşüşün bir düzeltmesi gelebilir. Gün içi düşüşlerden alım yapılabilir.
Temel felsefe şu düşüşlerde al yükselişlerde sat  ve bu piyasalarda çok beklentiye kapılma. Yükelişi gördünmü sat

1 yorum:

  1. Güne % 2 düşüşle başladık. % 1'lik düşüşle kapaktık.
    Düşüşden alma önerisi yarın ki olası yükselişi de düşünürsek doğru bir öneri.

    YanıtlaSil